hvilke dæk skal jeg bruge | Dækguide | Vredestein
Bandengids-header-car-summer.jpg

Dækvejledninger

Dækvejledninger
MicrosoftTeams-image (26).png

DÆKMÆRKAT I HENHOLD TIL FORORDNING 2020/740

Det nye dækenergimærkat, der tages i brug 1. maj 2021, angiver en fælles klassifikation af dækkenes ydeevne med hensyn til rullemodstand, bremsning på våde overflader og ekstern støj. Derudover angiver mærkatet indikationer på dækkenes ydeevne i kraftig sne og på is. Mærkatet hjælper forbrugerne med at træffe velovervejede beslutninger, når de køber dæk, da de nemt kan sammenligne dækkene og basere deres foretrukne valg på disse givne parametre.

DÆKMÆRKAT I HENHOLD TIL FORORDNING 2020/740
Bandenspanning regelmatig meten

Det korrekte dæktryk

Korrekt dæktryk er afgørende for sikker og komfortabel kørsel. Et dæk kan kun fungere optimalt, hvis det kan sikre tilstrækkelig stabilitet og bæreevne. Og det er her, det korrekte dæktryk kommer ind i billedet.

Det korrekte dæktryk
banden vervangen op het juiste moment

Hvornår skal jeg udskifte mine dæk?

Det giver god mening at få din dækspecialist til at kontrollere dækkene regelmæssigt. Dette gør det muligt at identificere fejl på et tidligt stadie, hvilket kan forlænge dækkenes levetid og forhindre mange farlige situationer.

Hvornår skal jeg udskifte mine dæk?
profieldiepte banden in de gaten houden

Slidbanens dybde

Dæk er altid den afgørende faktor for kontakten mellem bilen og vejbanen. Dækkenes optimale funktion er stærkt påvirket af slidbanens dybde.

Slidbanens dybde
Bandenopslag van winterbanden en zomerbanden

Opbevaring af sommer- og vinterdæk

Levetiden og ydeevnen for dæk kan øges ved korrekt håndtering og korrekt opbevaring, når de ikke er i brug. Det er derfor meget vigtigt, at alle ved, hvordan man opbevarer dæk.

Opbevaring af sommer- og vinterdæk