hvilke dæk skal jeg bruge | Dækguide | Vredestein
Bandengids-header-car-summer.jpg

Dækvejledninger

Dækvejledninger
Bandenspanning regelmatig meten

Det korrekte dæktryk

Korrekt dæktryk er afgørende for sikker og komfortabel kørsel. Et dæk kan kun fungere optimalt, hvis det kan sikre tilstrækkelig stabilitet og bæreevne. Og det er her, det korrekte dæktryk kommer ind i billedet.

Det korrekte dæktryk
banden vervangen op het juiste moment

Hvornår skal jeg udskifte mine dæk?

Det giver god mening at få din dækspecialist til at kontrollere dækkene regelmæssigt. Dette gør det muligt at identificere fejl på et tidligt stadie, hvilket kan forlænge dækkenes levetid og forhindre mange farlige situationer.

Hvornår skal jeg udskifte mine dæk?
profieldiepte banden in de gaten houden

Slidbanens dybde

Dæk er altid den afgørende faktor for kontakten mellem bilen og vejbanen. Dækkenes optimale funktion er stærkt påvirket af slidbanens dybde.

Slidbanens dybde
Bandenlabel voor autobanden

Hvad er EU-dækmærkningen?

Den Europæisk forordning (EC) nr. 1222/2009 kræver, at alle dæk til personbiler, varebiler, varevogne og busser, der er produceret efter juni 2012, skal bære et mærkat eller ledsages af en tydelig etiket på salgsstedet. Ud fra tre aspekter giver mærket bedre indsigt i dækkets egenskaber.

Hvad er EU-dækmærkningen?
Bandenopslag van winterbanden en zomerbanden

Opbevaring af sommer- og vinterdæk

Levetiden og ydeevnen for dæk kan øges ved korrekt håndtering og korrekt opbevaring, når de ikke er i brug. Det er derfor meget vigtigt, at alle ved, hvordan man opbevarer dæk.

Opbevaring af sommer- og vinterdæk