Cykeldæk fremstillet af gummi fra mælkebøtter

 

Vredestein er altid på udkig efter innovation og bæredygtige løsninger, der kan give deres produkter nye impulser.

Fortezza Flower Power er et godt eksempel:  Resultatet af et joint venture med Wageningen University and Research (WUR) kaldet Drive4EU, der samfinansieres af EU. Sammen udviklede vi et dæk, der er fremstillet af gummi, som er udvundet af mælkebøtter. Vredesteins engagement illustrerer den betydning, som virksomheden tillægger bæredygtighed og innovation.

 

Vredestein Fortezza Flower Power

Dette unikke produkt er det første cykeldæk i verden, der er fremstillet med naturgummi udvundet af rødderne på den russiske mælkebøtte (Taraxacum kok-saghyz eller TKS). Derfor blev det kaldt Flower Power (Fortezza er Vredesteins succesrige serie af cykeldæk til veje). Denne dækserie i begrænset oplag er fremstillet af gummi, der er udvundet af blomster, der dyrkes og høstes i Holland.

 

Den særlige sammensætning på Fortezza Flower Power-prototypen giver bedre greb end traditionelle sammensætninger, og forbedrer ydeevnen. Dette er direkte relateret til den højere koncentration af naturharpiks i denne særlige variant af naturgummi. Proceduren for udtræk af naturgummi er en omkostnings- og tidskrævende proces, og det undersøges i øjeblikket, om dette dæk kan masseproduceres i fremtiden.

 

Under sidste Eurobike, verdens største og mest prestigefyldte internationale cykeludstilling, fik Vredestein Flower Power en Eurobike-innovationspris.  Vi er stolte af at få en sådan anerkendelse for dette projekt. 

 

Apollo Vredestein har arbejdet tæt sammen med WUR for at udvikle denne specielle naturgummi, gøre produktionen levedygtig og teste forskellige sammensætninger. Hver forbedring af gummiudtrækningsprocessen har også ført til en direkte forbedring af gummikvaliteten. Det betyder, at den særlige sammensætning, der nu bruges som test på Fortezza Flower Power-prototypen, giver et bedre greb end traditionelle forbindelser. Dette er direkte relateret til den højere koncentration af naturharpiks i denne særlige variant af naturgummi. Det undersøges i øjeblikket, om dette dæk kan masseproduceres i fremtiden.

 

DRIVE4EU

Apollo Vredestein deltager i projektet DRIVE4EU, som fokuserer på at udvikle produktionen af naturgummi og inulin fra russiske mælkebøtter. Projektet koordineres af Wageningen University and Research. Målet er at undersøge, hvordan EU i nær fremtid kan blive mindre afhængig af import af naturgummi, bl.a. som reaktion på den truende mangel på naturgummi på verdensplan. Det forventes, at den globale efterspørgsel vil stige – i øjeblikket er den Europæiske Union stadig helt afhængig af import af naturgummi. Du kan finde flere oplysninger på: http://www.drive4eu.eu

vredestein

Modtag vores seneste nyheder og opdateringer