12 27,2022

OPBEVARING AF SOMMER- OG VINTERDÆK

Vredestein Tyre Academy Afsnit 7: Opbevaring af dæk

 

Levetiden og ydeevnen for dæk kan øges ved korrekt håndtering og korrekt opbevaring, når de ikke er i brug. Det er derfor meget vigtigt, at alle ved, hvordan man opbevarer dæk.

  • Når de er monteret på fælgene, er den bedste måde at opbevare dæk på at ligge dem vandret eller hænge dem op. Dæktrykket skal reduceres til 1,0 bar.
  • Den bedste måde at opbevare dæk på, når de er taget af fælgene, er opretstående (lodret). Hvis de opbevares vandret (horisontalt), må der højst være fire dæk oven på hinanden.
  • Før opbevarede dæk monteres, skal de først kontrolleres for beskadigelser og slid, og det korrekte dæktryk skal anvendes.

Før opbevaring af dæk anbefaler vi at vaske dem grundigt med vand for at fjerne eventuelle saltrester og tørre dem. Dæk opbevares bedst et køligt og ventileret sted uden direkte sollys. De må ikke opbevares i nærheden af elektroniske enheder, som udsender ozon, såsom svejseudstyr, transformere eller elmotorer. Derudover må dækkene ikke komme i berøring med kemikalier, opløsningsmidler, smøremidler eller olieprodukter, da disse kan påvirke gummilaget på dækkene og reducere deres levetid.

Vredestein

Modtag vores seneste nyheder og opdateringer