12 27,2022

SLIDBANENS DYBDE

Dæk er altid den afgørende faktor for kontakten mellem bilen og vejbanen. Dækkenes optimale funktion er stærkt påvirket af slidbanens dybde.

Vredestein Tyre Academy Afsnit 2: Slidbanedybde

 

Afhængigt af typen har nye dæk en mønsterdybde mellem 7 mm og 9,5 mm. Dette sikrer den bedste ydeevne under skiftende betingelser. Selvom den lovlige minimumsmønsterdybde for alle personvogne i Europa er 1,6 mm, er det sikrere at skifte dæk ved en dybde på mindst 2 mm. Af hensyn til vejrforhold er grænsen for slidbanemønsteret 4 mm for vinterdæk. Vinterdæk med mindre end 4 mm mønsterdybde er i princippet ikke længere vinterdæk, og slidgrænsen er også fastsat ved lov i visse lande.

Slidbanen på dæk har en slidbaneindikator (TWI), som viser, når dækket er tæt på slidgrænsen.

Våde vejbaner øger risikoen for udskridning. Risikoen for akvaplaning stiger også, når slidbanens minimumsdybde er nået. Det er imidlertid ikke muligt at fastsætte en forsvarlig minimumsdybde for slidbanen for alle dæktyper. Generelt er det sådan, at jo bredere dækkene er, desto større er risikoen for akvaplaning med slidte dæk. For at få den længst mulige effektivitet fra dækkene anbefaler vi, at du ombytter for- og bagdæk omkring 7.500-10.000 km. Glem ikke at justere dæktrykket efter dækkenes nye placering. Disse foranstaltninger vil forlænge holdbarheden af dine dæk og forbedre kørekomforten.

Vredestein

Modtag vores seneste nyheder og opdateringer