11 18,2022

 

I takt med at flere og flere forbrugere vil have elbiler, stiger efterspørgslen efter dæk, der er dedikeret til elbiler, også. Omkring 50 % af de europæiske elbilejere foretrækker et dæk, der er specielt designet til elbiler. Samtidig estimeres det, at i 2028 vil 10 % af alle biler på verdensplan være elbiler, mens tallet i 2040 forventes at være 31 %!

Et dæk, der er dedikeret til elbiler

Du tror måske, at et dæk bare er et dæk. Sort og rundt, ikke? Der er imidlertid mange forskellige typer af dæk, der er dedikeret til dine specifikke behov, din bil og din kørestil. Der er selvfølgelig sommer-, vinter- og helårsdæk til personbiler. Men der er også højtydende dæk, racerdæk, dæk til erhvervskøretøjer osv. Og nu introducerer Vredestein så som de første i verden helårsdæk, der er fuldt ud dedikeret til elbiler (BEV) og hybridbiler (PHEV). Hvad gør disse dæk anderledes end "almindelige" helårsdæk som Quatrac og Quatrac Pro?

Vægt

Det er et kendt faktum, at elbiler vejer meget mere end benzin- og dieselbiler. Al denne vægt trykker på den eneste komponent i din bil, der er i kontakt med vejen: dækkene. Især ved kørsel i sving og ved bremsning er de kræfter, der påføres dækkene på grund af bilens vægt, meget stærkere, og derfor skal dækkene have en mere solid konstruktion og et stivere slidbanedesign. Dette forbedrer manøvreevnen og stabiliteten betydeligt ved kørsel i sving sammenlignet med almindelige dæk.

Lyd

Elbiler har næsten ingen motorlyd, hvilket betyder, at du kan høre dine dæk endnu mere. Dæk, der er dedikeret til el- og hybridbiler, er udviklet til at generere mindre intern støj, men samtidig opretholde de samme sikkerheds- og ydeevnestandarder som almindelige dæk.

Moment

Sammenlignet med benzin- og dieselbiler har elbiler et større moment lige fra starten af din acceleration. Dette betyder, at et dæk slides hurtigere. Et dæk, der er dedikeret til elbiler, er fremstillet af særlige materialer for at kompensere for denne hurtigere slitage.

Rækkevidde

Det er ingen hemmelighed, at rækkevidden er en udfordring for elbiler. Dæk, der er dedikeret til elbiler, er specielt udviklet til at give mindre rullemodstand, og dette forlænger din bils rækkevidde.

 

Quatrac Pro EV

Vredestein, som var et af de første brands i verden til at introducere helårsdæk, og som har været en pioner inden for dette segment siden 1993, introducerer med sit nyeste produkt, Quatrac Pro EV, verdens første helårsdæk, der er dedikeret til elbiler.

 

Fordele og funktioner

• Udvidet rækkevidde på el- og hybridbiler

• Designet til tungere elbiler: 6 % bedre manøvreevne og forbedret stabilitet ved kørsel i sving

• Ingen kompromiser med hensyn til sikkerhed uanset vejrforhold

• 15 % lavere rullemodstand takket være avancerede slidbanematerialer

• Højere bælte- og slidbanestivhed; asymmetrisk slidbanedesign

• Certificeret til kraftig sne – 3PMSF-symbol

• 4 % bedre bremseevne på tør vej

 

Quatrac-serien

Vredestein var et af de første brands til at introducere helårsdæk siden sin grundlæggelse, og derfra har virksomheden opnået betydelige fremskridt, især med Quatrac-serien. Mange Quatrac-dæk har været banebrydende. Det er især værd at fremhæve Quatrac 3-dækket, der vandt titlen som "verdens første helårsdæk med "RunFlat"-teknologi", Quatrac 5-dækket, der var "verdens første helårsdæk med Y-hastighedsklassificering", og det nyeste dæk i serien, Quatrac Pro, der blev præsenteret som "verdens første helårsdæk, der er fuldt ud dedikeret til UHP/UUHP-segmentet". Med sit nye produkt, Quatrac Pro EV, sigter Vredestein endnu højere mod at vinde flere priser i de kommende år!

vredestein

Modtag vores seneste nyheder og opdateringer